Movie review score
5

[like-lock]Per te shikuar filmin klikoni "PLAY".
http://www.ufliq.com/embed-m5kc6am59c6h-500x500.html

Shiko Ne: PutLocker | SockShare Veevr | Ovfile  | NowVideo

Shkarko Ne: Rapidshare | Fileserve | Shkarko Direkt

[/like-lock]
Goran dhe Xhulia janë dy të rinj Rus dhe Shqiptare emigrantë të një brezi të dytë në Greqi me prejardhje nga dy botë tërësisht të ndryshme por që i bashkon e njëjta ëndërr : Të munden të largohen nga mjedisi ku janë rritur dhe të hedhin nga vetja të kaluarën e shëmtuar, por edhe ndjenjën e “të huajit” që i ndjek ata gjatë gjithë jetës së tyre. Kur rrugët e tyre do të takohen do të lindë një dashuri e madhe, por para se ata të bëjnë ëndërrat e tyre për një të ardhme, dy botët e tyre do të përplasen duke kërcënuar që të shkatërrojnë atë që ndjejnë për njëri-tjetrin. Do të mundet dashuria e tyre të kapërcejë paragjykimet dhe përplasjet e së kaluarës…

Filmi “Askushi” është një dramë sociale që fitoi Çmimin Audienca në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në vitin 2010. Është një version bashkohor i historisë së shumënjohur mbi dashurinë i William Shekspirit ,”Romeo dhe Xhulieta”.
Në film përdoret një dialekt paksa i rëndë dhe shumë herë fyes nga të dyja palët. Unë jam munduar që të eleminoj dialektin banal duke përdorur fjalë të përafërta në mënyrë që të mos sjell në ekranin tuaj banalitetin e shoqërive rinore që përdorin me njëri-tjetrin. Gjithashtu nuk është nevoja që të ndjeheni të fyer nga ndonjë frazë që është kundrejt vendit tonë apo kundrejt ne shqiptarëve, pasi ashtu si e thashë më lart është një dialekt që përdorin të rinjtë në rrugë sot. Dhe fundja është vetëm një film e asgjë më tepër.

Kliko ketu per nje video-permbajtje te filimt(trailer).

Leave a Reply